ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa Albă a numit spionajul informatic asupra studiourilor Sony „o problemă gravă de securitate naţională”, în timp ce starurile de la Hollywood compară anularea lansării filmului „The Interview” cu comportamentul împăciuitor al lui Neville Chamberlain faţă de Adolf Hilter, scrie The Telegraph.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

SUA au declarat că atacul hackerilor asupra unui studio cinematografic de la Hollywood, atac ce a fost pus pe seama Coreei de Nord, este o problemă de securitate naţională şi este luat în considerare un „răspuns pe măsură”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat că atacurile asupra Sony Pictures Entertainment au fost realizate de un „actor sofisticat cu un scop malefic”. El a adăugat: „Credem că activitatea distructivă merită un răspuns pe măsură. Există mai multe opțiuni pe care le luăm în considerare la acest moment. Președintele consideră că este vorba despre o problemă de securitate naţională”.
Experţii spun că opţiunile pentru administraţia Obama sunt limitate. Ar putea avea în vedere atacuri cibernetice de răzbunare şi alte sancţiuni financiare împotriva statului respectiv.

Atacul informatic a avut loc în conextul lansării unei comedii, în care joacă James Franco şi Seth Rogen, ca jurnalişti recrutaţi de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean, Kim Jong-un.