ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacurile aeriene ale coaliției împotriva pozițiilor grupării Statului Islamic în Siria au făcut 553 de morți într-o lună, în mare parte membri ai grupului extremist, a declarat joi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP, preluat de Agerpres.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

În loviturile aeriene lansate din 23 septembrie au fost uciși 464 de combatanți ai SI, 57 de luptători ai Frontului al-Nosra (aripa siriană a Al-Qaida) și 32 de civili, între care șase copii și cinci femei, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahman.

Marea majoritate a combatanților SI și ai Frontului al-Nosra uciși în atacurile aeriene 'nu sunt sirieni', a precizat Rami Abdel Rahman.

Statele Unite, ajutate de aliații lor arabi, au lansat la 23 septembrie primele lovituri aeriene împotriva SI din Siria pentru a opri înaintarea combatanților grupării jihadiste în Kobane, oraș situat la granița cu Turcia apărat de milițiile kurde, deschizând un nou front în războiul împotriva puternicului grup extremist sunnit, vizat deja de lovituri aeriene în Irak.

Luni, armata americană a parașutat pentru prima dată armament și muniție kurzilor din Kobane.