ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teroarea s-a instalat pe străzile unor orașe franceze încă de la finele anului trecut, când în orașe precum Nantes și Dijon au avut loc atacuri în preajma Crăciunului, mai multe persoane fiind rănite.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Pe 23 decembrie, o camionetă a lovit un grup de pietoni, la un târg de Crăciun organizat în oraşul francez Nantes, nouă persoane fiind rănite, după care şoferul a încercat să se sinucidă. Șase persoane au fost grav rănite, inclusiv şoferul camionetei, care s-a înjunghiat în piept după accident. Acesta strigase, înainte de a intra cu camionul în oameni:”Allah Akbar”.

Cu doar câteva ore înainte, la Glasgow, o mașină de gunoi intrase într-un grup mare de pietoni. Au murit șase persoane și zece au fost grav rănite. Camionul a intrat în pietoni pe o distanță de 300 de metri.

Pe 22 decembrie, la Dijon, în Franța, un șofer a intrat într-un grup de pietoni strigând ”Allah Akbar”. A rănit 13 persoane. Autorul de un cetățean francez cu mamă algeriană și tată marocan care ar fi vrut sa protesteze împotriva atrocităților comise împotriva cecenilor. S-a dovedit că acesta era în evidențele medicilor cu afecțiuni psihice. Anterior,  a fost comis un atac în comisariatul localităţii Joue-les-Tours (centru-vest), unde poliţişti francezi au împuşcat mortal, sâmbătă, un bărbat care îi agresase cu un cuţit strigând "Allah Akbar".