ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din plictiseală, ca să nu spunem altceva, jurnaliştii de la Gandul au inventat o nouă serie de reportaje. Mai nou, pe site-ul publicaţiei mai sus aminitite se pot urmări mai multe articole legate de votul pentru alegerea preşedintelui României din noiembrie.

Într-unul dintre episoade, ziariştii de la trustul deţinut de Adrian Sîrbu lansează o întrebare-capcană, un veritabil atentat la democraţie: "Aţi fi de acord să voteze doar cei care au luat bacalaureatul?" 

Nu se spune clar care este motivul pentru care o astfel de dezbatere este lansată în spaţiul public, dar băieţii pe care ambasada SUA îi cheamă din când în când la o cafea ar trebui să ştie că VOTUL UNIVERSAL este stabilit prin Constituţia României, iar acest act suprem al statului garantează acest drept oricărui cetăţean român cu vârsta de 18 ani. Conform articolului 36 (2) din Constituţie, "Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărare judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale".

"Am întâlnit oameni cultivați, pe care nu i-aș suspecta de tendințe antidemocratice, care susțin, uneori cu argumente, alteori pur emoțional, că nu toată lumea ar trebui să aibă drept de vot. Puneți această întrebare celor apropiați: veți fi surprinși ce răspunsuri veți primi", a scris Florin Negruţiu, redactor-şef al site-ului, pe contul său de Facebook.