ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile begiene au reușit să dea peste cap planurile teroriste ale unui cuplu din Siria. Cei doi vroiau să arunce în aer clădirea Berlaymont din Bruxelles, care găzduieşte birourile Comisiei Europene.

Presupușii atacatori, un bărbat şi o femeie, se întorceau din Siria, via Turcia, când au fost arestaţi pe aeroportul din Bruxelles, scrie The Guardian. Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat că ştia despre informaţiile deţinute de autorităţilor belgiene, însă Organul executiv al Uniunii Europene nu a primit niciun avertisment şi nicio amenintare în acest sens.

Tot mai multe guverne occidentale s-au arătat îngrijorate de riscul întoarcerii în ţară a celor care au plecat în Siria şi Irak pentru a se alătura grupării Statul Islamic.

Potrivit ziarului belgian L'Echo, aproape un sfert dintre suspecții belgiani jihadişti s-au întors acasă, iar cel puţin 10 plănuiesc atacuri teroriste asupra statului lor, notează The Guardian.