ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din Timișoara a povestit pe pagina sa de Facebook un fapt extrem de grav care s-ar fi petrecut în oraș.  Acesta povestește cum cineva a vrut să îi fure copilul din mașină imediat după ce a parcat și a deblocat mașina în parcarea magazinului Bega, acolo unde în fiecare sâmbătă are loc un spectacol de teatru gratuit și mulți părinți vin cu cei mici.

"Ceva extrem de important pentru toţi, mai ales pentru părinţi. Aveţi va rog mare grijă când plecaţi cu copiii, în special când este un singur adult. Acelaşi lucru să îl facă şi bunicii, precum şi alte persoane din familie, prieteni ori îngrijitoare. O clipă de neatenţie va poate lasă fără ceea ce aveţi mai de preţ: copilul. Ieri dimineaţă în parcarea din spatele magazinului Bega din Timişoara, în momentul când soţia mea a parcat maşină şi a deblocat uşile, un bărbat a deschis uşa din spate şi a încercat să ne răpească băiatul. Nu a putut să îl ia deoarece era legat cu centură de siguranţă, iar Lily a reacţionat imediat, nepierzându-se cu firea. Criminalul, că nu îi pot spune altcumva, a urcat în maşina ce aştepta să preia nouă victimă. Deci e foarte important că în orice moment copilul să aibă prinsă în maşină centură de siguranţă, deoarece sunt secunde preţioase în care se decide dacă mai ai sau nu copilul! Era un Mercedes negru cu geamuri fumurii. În fiecare sâmbătă la magazinul Bega zeci de copii sunt aduşi de părinţi la teatrul de păpuşi. Preocupaţi de a ajunge cât mai repede, de a găsi loc de parcare, poate interveni un moment de scăpare în care siguranţă unui micuţ să pice pe plan secundar. Cei care se ocupă cu asemenea orori ştiu aceste lucruri", a scris părintele, conform Ora de Timiş. Acesta mai precizează că a fost alertată și Poliția sunându-se rapid la 112.

"Maşina cu pricina nu era parcată în spatele magazinului Bega, ci puţin în afară lângă bancă. Şoferul a rămas în maşină şi celălalt a urmărit când a intrat Lily în parcare, s-a strecurat până lângă maşină ei şi, în momentul când a oprit, a deschis uşa la copil şi a încercat să îl tragă afară. Nereuşind şi fiind surprins asupra faptului, a fugit, s-a urcat în maşina ce îl aştepta, infractorii luând-o din loc imediat. S-a sunat la 112 când maşina a reapărut (nu suntem siguri de acest lucru 100% căci e ceva distanţă de la terasa magazinului de unde poţi urmări toată zona) a venit poliţia, s-a uitat, s-au învârtit şi au plecat", mai scrie timișoreanul.

Ulterior, după ce ştirea a luat amploare, bărbatul s-a speriat şi a şters mesajul. A postat însă altul.

"Zilele trecute am publicat un scurt material despre un caz întâmplat nouă şi pe care l-am considerat extrem de grav. Scopul publicaţiei era doar acela de a atrage atenţia prietenilor şi cunoştinţelor mele asupra importanţei supravegherii permanente a copiilor. Departe de mine gândul de a fi urmărit senzaţionalul, din păcate publicaţia s-a extins atât de mult încât a ajuns ştire în presă scrisă şi vorbită aţă la nivel local, cât şi naţional. Acestui motiv i s-a datorat ştergerii din cronologia facebook-ului a acelei postări, şi nu altul. Apelul iniţial rămâne valabil, aveţi mare grijă de copii”, scrie tatăl copilului în postarea sa publică de pe rețeaua de socializare