ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, Calea Neamului și Mișcarea Națională au organizat o acțiune cu rolul de a-i conștientiza și mai mult pe cetățenii din Sfântu-Gheorghe că trăiesc în statul național, suveran și independent, unitar și indivizibil, cu numele de România!

Deși s-a dorit atmosferă plăcută, în care trecătorii să aibă ocazia să stea de vorba cu noi la o cafea și un ceai pe fundalul cântecului românesc patriotic, Jandarmeria și Poliția Locală a venit în șarje încercând să ne împiedice manifestarea legală aprobată chiar de către Primăria orașului vopsit în culorile roșu-alb-verde (VIDEO mai jos).

După cum am spus și în anunțul manifestării, noi nu alungăm pe nimeni de la manifestările noastre și nu apelăm la jandarmi să-i elimine pe etnicii maghiari, dimpotrivă, îi așteptăm pe maghiari să vină la acțiunile noastre pentru a-i conștientiza că trăiesc în România.

Nouă nu ne tremură genunchii de frică că vine vreun ungur pe la acțiunile noastre, spre deosebire de liderii Ungariei și ai UDMR cu gladiole subțirele care nu-si pot tine discursurile dacă sunt "intimidați" de români. Noi nu suntem garofițe finuțe, ci stejari, primim sub coroana noastră milenară, fără să avem "emoții" de rădăcini, toate florile. Suntem siguri pe noi.

În trecut am mai desfășurat astfel de acțiuni, una dintre ele constând în ridicare unui steag tricolor deasupra orașului, astfel încât să fie văzut de cât mai mulți locuitori, inclusiv cei din cartiere, nu doar din centru.

Manifestarea de azi a fost dedicată tuturor românilor care au apărat integritatea teritorială a României în zilele de 19-21 martie 1990, la Târgu-Mureș, împotriva forțelor iredentiste maghiare.

Avand in memorie acele tragice evenimente, milităm pentru pace, iar pacea temeinică înseamnă un lucru atât de firesc, încadrat în cel mai legal cadru, anume Art. 1 din Constituția României.

Timpul păcii, atât de dorit de noi, înseamnă asumarea și recunoașterea Tratatului de la Trianon și a Constituției României de către liderii politici și informali ai minorității maghiare, renunțarea la fantomele unui trecut nefast din timpul unor imperii care asupreau oameni și popoare sau a unor dictate condamnate de istorie pentru crimele comise.

Acești lideri ai comunității maghiare trebuie să renunțe la starea de conflict, să se elibereze de frustrările trecutului pentru a trăi în pace, inclusiv una sufletească, în prezent, anume în România. Haideți cu timpul păcii, lăsați în urmă cenușa imperiilor din conștiința voastră!

Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

VIDEO de la manifestarea în care Jandarmeria și Poliția Locală au venit pentru a bate pasul pe loc pe ritmuri românești, așa cum se și cuvine la Mihai Tîrnoveanu FB.