ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deschiderea unui restaurant la parterul unui bloc din sectorul a fost începutul unui calvar pentru o asociaţie de locatari. Cei mai afectaţi sunt cei care locuiesc la primul etaj, chiar deasupra localului. Chiar dacă au făcut nenumărate demersuri la Primăria condusă de Niculae Onţanu sau la Poliţie, lucrurile nu s-au schimbat.

Scrisoarea de mai jos a fost trimisă de Mădălina, una dintre locatarele din blocul unde funcţionează Dristor Doner.

"In 22 Septembrie 2014 la parterul blocului in care locuiesc s-a deschis un restaurant "Dristor Doner”, celebrul Dristor Kebab si din acel moment a inceput calvarul. Au inceput activitatea fara a avea autorizatie de functionare. Aceasta a fost emisa mult mai tarziu, dar a fost emisa cu data de 23 Septembrie 2014, deoarce prima noastra reclamatie catre Primaria Sector 2 a fost 56745/24.09.2014, deci fix cu o zi inainte de prima reclamatie.

Initial problemele erau legate de zgomotul infernal din timpul noptii, zgomotul de la aparatele frigorifice amplasate fix sub ferestrele noastre, fumul care ne intra in casa, mirosul insuportabil, aprovizionarea care se facea noaptea, zgomotul clientilor si angajatilor.

Pentru amenajarea restaurantului, reprezentantii Dristor Doner (Omer Arslan, cel care s-a ocupat de amanajari si cel care a "convins” autoritatile ca totul este "OK”) au spart peretii spatiului comercial, fara a avea autorizatie de constructie, fapt pentru care li s-a deschis dosar penal. Ei au continuat … au impartit spatiul in etaje, facand astfel ca toata activitatea sa se mute sub planseul locuintei noastre, au spart planseul locuintei si au montat o structura metalica pe care apoi au acoperit-o cu spuma poliuretanica pentru a masca gaurile date. Aceasta structura metalica, prin gaurile date transmite zgomotul, vibratiile si le face sa rezonenze in locuinta noastra. In spatiul nou creat s-au facut vestiare, depozite, toalete, au fost montate maloaxoare si polixoare care fac un zgomot infernal.

5
Cei de la Primarie si reprezentantii Dristor Doner au motivat ca au nevoie sa monteze un burlan ca sa elimine fumul si mirosul. La acel moment nu stiam ca erau intelesi cu Presedinta Asociatiei de Proprietari si ca acest lucru este doar o minciuna. Li s-a permis sa monteze un burlan, doar ca ceea ce au semnat cu asociatia si ceea ce au facut de fapt difera de la cer la pamant. Au montat un burlan enorm, mai mare decat unul de uzina, pe bloc au urcat in intelegere cu presedinta asociatiei o multime de aparate care produc zgomote si vibratii foarte puternice. Acum nu numai noi cei de la etajul 1 eram afectati ci intreaga scara. Mentionez ca dimensiunile acestui burlan incalca dimensiunile din autorizatia proiectului, dar pe reprezentantii primariei nu ii intereseaza.

Am sunat de zeci de ori la 112, la sectia 9 politie, la Politia locala Sector 2 … dar de fiecare data cand vin politistii in loc sa vina sa constate zgomotele, se duc intai la ei in magazin si apoi vin la noi si ne spun ca restaurantul este autorizat, ca ei nu au ce sa faca si ne ameninta sa nu mai sunam pt ca ne vor amenda pe noi.

4

Am depus reclamatii la toate instiututiile statului abilitate in acest sens: Politie locala Sector 2, Sectia 9 Politie, Primarie Sector 2; Pompieri, Inspectoratul de Stat in Constructii, dar nu s-a rezolvat absolut nimic, din contra lucrurile au devenit si mai grave.

Reprezentantii restaurantului si-au instalat firma luminoasa peste balconul nostru, fara a avea acordul nostru asa cum prevede legea. Am incercat sa ii oprim, dar am fost amenintati si ni s-a spus de Politistii sositi la fata locului ca ne vor amenda tot pe noi daca distrugem firma luminoasa si ca asa li s-a spus de sus sa procedeze. De fiecare data refuza sa intocmeasca proces verbal si pleaca spunand ca sa nu ne mai opunem ca ei sunt mai puternici.

Pentru montarea firmei lumionase li s-a mai deschis un dosar penal, dar reprezentantii Sectiei 9 de Politie refuza sa faca orice cercetare. Am depus numeroasem reclamatii si nici macar o singura data cel care se ocupa de dosar nu a venit vada efectiv care este balconul nostru si cum este instalata reclama si reflectoarele. De luni de zile ni se spune ca dosarul este in solutionare dar pana acum nu au venit nici macar sa vada cum stau lucrurile, probabil se urmareste inchiderea dosarului fara inceperea urmaririi penale.

Referitor la autorizatia de functionare as vrea sa mentionez ca pentru activitatea de alimentatie publica pentru a obtine o autorizatie de functionare trebuie sa indeplinesti anumite cerinte ( http://www.ps2.ro/www/ps2/general/Aveti-o-problema/probleme/Urbanism/Autorizatie-de-functionare-activitati-de-alimentatie-publica/32 ).

Ei nu au autorizatie de constructie, au dosar penal deoarce au facut lucrari fara autorizatie de constructie, li s-a intocmit un al doilea dosar penal pentru firma luminoasa iar fapta a fost incadrata ca infractiune continuata, deci cum este posibil sa aiba autorizatie de functionare? Ar trebui sa indeplineasca conditiile de functionare din punct de vedere al prevenirii si stengerii incendiilor, iar dupa cum vezi din adresa de la Pompieri au fost amendati si nu respecta aceste conditii. Ar trebui sa respecte conditiile igienico-sanitare, dar dupa cum o sa vezi din pozele cu gunoiul de sub fereastra noastra, aceastea nu sunt indeplinite. Ar trebui sa respecte normele de convieturire sociala, ordine si liniste publica, dar nu le respecta. Ne-am gasit masina zgariata de sus pana jos iar socrul meu a fost bruscat de unul din reprezentantii restaurantului ( Am mers in audienta la Primar (care nu s-a prezentat la audienta, ci a trimis un consilier care ne-a spus ca el este depasit de problema si nu stia ca primaria acorda autorizatie de functionare). Am prezentat aceste lucruri si am depus si petitia semnata de toti locatarii scarii noastre (sesizare 71972/08.12.2014). Nu am primit decat raspunsuri batjocoritoare si suntem pasati intre Primarie, Politia Locala Sector 2 si Sectia 9 Politie. Nici una din aceste institutii nu face absolut nimic sa ne ajute.

3
De la Primarie cea mai mare batjocura am indurat-o din partea d-nei Tanasescu Daiana -Director Executiv si a d-nei Marieta Potop (aceasta a venit in casa noastra sa constate zgomote iar apoi a refuzat sa intocmeasca proces verbal pt ca aparatul ei nu era omologat – de ce a mai venit?). Aceste doua doamne pur si simplu si-au batut joc de noi. Ne spuneau ca zgomotul nu este definit si ca ele nu au ce sa faca, ca nu le pasa de sanatatea noastra si ca ele trebuie sa apere investitorii care aduc bani. In raspunsul pe care ni l-au trimis au mintit ca s-a facut izolatie fonica si singurele masuri pe care dansele au gasit de cuviinta sa le ia au fost sa se montele papucei la scaune (nu la toate, asa din 2 in 7 si care au cazut dupa 3 zile), au lipit o bucata de burete pe o suprafata minuscula si au spus ca aceasta este o izolatie profesionala pt un restaurant cu program NON – STOP.

Cei din jurul nostru reactioneaza de cele mai multe ori cu remarci de genul "lasa ca macar va miroase a shaorma buna”. imi vine sa plang cand aud asta. Oare la poporul asta, in tara asta nu exista nici macar o urma de compasiune, de decenta?

Politistii care vin la fata locului ne spun batjocorilor ca daca nu ne convine sa plecam sau sa mergem la tv si ziare. Intr-o seara doi politisti care au venit de la Politia Locala Sector 2 ne-au spus ca cei de la Dristor Doner au venit cu sacosele de bani in biroul Directorului general Aurel Dobrila si ca noi de ce ii mai chemam? Ca nu ne este clar?

Nu stiu ce as putea face mai mult de atat. Nu am stat cu mainile in san sa astept sa ne rezolve cineva, am scris zeci de reclamatii, sesizari, petitii, am sunat la zeci de telefoane.

Chiar nu mai stiu ce as putea face", se spune în mesaj.

AICI sunt mai multe imagini şi documente puse la dispoziţie de Mădălina.