ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Congresul Mondial al Familiilor, programat pe 30 august la Melbourne, este în pericol de a se nu mai desfăşura, după ce ameninţările cu violenţa ale activiştilor pro-homosexuali şi pro-avort au făcut ca mai multe posibile gazde ale evenimentului să-şi retragă sprijinul, informează The Guardian. Poliţia australiană a afirmat că nu poate garanta securitatea participanţilor, dacă evenimentul va avea loc în cele patru locaţii pe care le contractaseră organizatorii.

Debbie Brennan, şefa organizaţiei feministe Femei Radicale, a afirmat că mai multe grupuri plănuiesc să protesteze împotriva conferinţei, indiferent unde s-ar ţine.

"Acest eveniment este unul al extremei drepte. Noi considerăm că este un eveniment sinistru, pentru consolidarea politicii de extremă dreapta şi de-aceea protestăm. Ne vom folosi de dreptul la liberă exprimare pentru a împiedica oamenii să intre la conferinţă. Ne vom manifesta în forţă şi vom spune ce avem de spus în gura. Vrem să facem să le fie greu ca să mai recruteze oameni noi", a afirmat activista.

Congresul Mondial al Familiilor a fost înfiinţat în 1997 de Dr. Allan Carlson şi a ţinut conferinţe la Praga, Geneva, Amsterdam, Madrid sau Sidney. Obiectivul organizaţiei este acela de a proteja familia tradiţională.