ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea supremă de justiție a Indiei a menținut secțiunea 377, o lege veche de 153 de ani, care descrie relațiile între persoanele de același sex drept "ofensă nenaturală" și care se pedepsește cu 10 de ani de închisoare, informează BBC.

Mai multe grupuri politice, sociale și religioase au cerut re-aplicarea legii, care din 2009 fusese întreruptă din cauza unei hotărâri a Înaltei Curți din Delhi.

Decizia din 2009 stabilise că secțiunea 377 este discriminatorie și că relațiile dintre persoanele de același sex nu trebuie tratate ca o infracțiune.

În același timp, în Australia, Curtea Supremă a decis să anuleze legea care permitea cuplurilor homosexuale să se căsătorească pe Teritoriul Capitalei Australiene (ACT law). Practic, legea ACT permitea oricărui cuplu să se căsătorească pe acest teritoriu, indiferent de statul în care locuiesc.

Legea federală, datând din 2004, prevede că doar un bărbat și o femeie se pot căsători.

Curtea Supremă a precizat însă că doar parlamentul se poate pronunța asupra legalizării căsătoriilor între persoane de același sex la nivel federal și că o lege locală nu poate intra în conflict cu cea națională.

De la intrarea în vigoare a legii ACT, 27 de cupluri homosexuale s-au căsătorit, acum actul fiind declarat nul. Totuși, în unele state australiene, cuplurile homosexuale pot intra în uniuni civile.

Acum două săptămâni și Croația a decis, prin referendum național, interzicerea căsătoriilor homosexuale, devenind a șaptea țară europeană care face acest lucru.