ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorul atacului armat de la Ottawa a fost identificat, fiind vorba de un canadian în vârstă de 32 de ani, considerat de serviciile de informaţii drept "călător cu grad ridicat de risc", convertit recent la Islamism. Bărbatul a fost în cele din urmă lichidat de forţele de ordine, nu înainte de a ucide un soldat şi de a trage mai multe focuri de armă în Parlament, relatează Digi24.


Livrare gratuita in 24 de ore!
Bărbatul se numea Michael Zehaf-Bibeau, un canadian în vârstă de 32 de ani, și purta vălul islamic în momentul atacului, fiind cunoscut de poliţie deoarece în 2003 a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru furt şi posesie ilegală de arme, iar după ce a ieşit din închisoare s-ar fi apucat să facă trafic de stupefiante. Michael Zehaf-Bibeau intrase şi în vizorul serviciilor de informatii drept "călător cu grad ridicat de risc".

„Canada nu se va lăsa intimidată! Dragi canadieni, în zilele care vor urma vom afla mai multe despre terorist și despre complicii pe care i-ar fi putut avea”, a declarat Stephen Harper, premierul Canadei.

În urmă cu câteva zile, autorităţile canadiene ridicasera nivelul de alertă, la mediu, după ce în Montreal un militar a fost ucis de un tânar care l-a lovit intenţionat cu maşina, incident catalogat drept un atac terorist.