ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Incălzirea climatică riscă să agraveze "considerabil" sărăcia pe glob, afectând recoltele agricole şi ameninţând securitatea alimentară a milioane de persoane, avertizeaza un raport al Bancii Mondiale, citat de AFP.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

"Fără o acţiune puternică şi rapidă, încălzirea şi consecinţele ei ar putea agrava considerabil sărăcia în numeroase regiuni de pe glob", se spune în raport.

Evenimente climatice "extreme" care au loc în prezent "o dată la un secol" ar putea deveni "noua normă climatică", avertizează instituţia. Banca Mondială trage un semnal de alarmă mai ales în privinţa a trei regiuni de pe glob: America Latină, Orientul Mijlociu şi Europa de Est.

Potrivit raportului publicat de Banca Mondială, randamentul culturilor de soia ar putea scădea cu 30 până la 70 la sută în Brazilia, iar cele de grâu riscă să se reducă la jumătate în America Centrală sau Tunisia.

"Consecinţele pentru dezvoltare vor fi grave cu un declin în ceea ce priveşte recoltele, un regres al resurselor acvatice, o creştere a nivelului apelor şi vieţile a milioane de persoane puse în pericol", susţine Banca Mondială, adăugând că populaţiile "cele mai sărace" şi cele mai "excluse social" vor fi primele victime.

Cele două ţări cele mai poluante de pe planetă, Statele Unite şi China, au încheiat un acord inedit pentru limitarea emisiilor de dioxid de carbon.

În urma unor tratative îndelungate, Fondul Verde al ONU tocmai a primit 9,3 milioane de dolari şi va putea începe să ajute ţările sărace să lupte împotriva încălzirii climatice.