ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a declarat preocupat de informaţiile conform cărora insurgenţii proruşi din Ucraina sunt dotaţi cu armament greu din Rusia, inclusiv cu tancuri.

"Sunt preocupat de informaţiile conform cărora grupurile militare proruse au armament greu din Rusia, inclusiv tancuri", a declarat Rasmussen, conform AFP.

"Deţinem informaţii potrivit cărora tancuri ruse şi alte tipuri de vehicule blindate au traversat frontiera de est a Ucrainei. Dacă aceste informaţii se vor confirma, ar fi o escaladare gravă a crizei din estul Ucrainei", adaugă secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

"Îndemnăm în continuare Rusia să finalizeze retragerea forţelor militare de la frontieră, să oprească fluxul de arme şi combatanţi şi să exercite influenţă asupra separatiştilor pentru depunerea armelor şi renunţarea la violenţă", a subliniat Rasmussen.