ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă înainte de câștigarea alegerilor din Grecia, s-a știut că partidul Syriza va cutremura  scena politică europeană. Iar promisiunile formațiunii lui Alexis Tsipras de a scoate Grecia din sărăcie și de a o nu o mai lăsa pe mâna creditorilor au pus pe jar eurobirocrații. Un cunoscut economist american, fost șef al Trezoreriei SUA, avertizează că politicienii noului guvern de la Atena ar putea fi asasinați, pentru că miza este mult prea mare pentru americani și pentru Banca Centrală Europeană, cea care dictează ora exactă.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

În vizorul SUA s-ar afla ministrul grec al Economiei, Yanis Varoufakis, care a combătut băncile și a declarat, după discuțiile cu liderii de la Bruxelles, că ”Troika încearcă să ne stranguleze și pune presiune pe alegerile democratice: ori urmați ordinele noastre, ori vă trimitem în infern”.

Comentariile și politica economica anunțată de Varoufakis nu au cum să fie pe placul Troicii (UE, FMI și Banca Centrală Europeană) consideră fostul consultant economic al președintelui Ronald Reagan, Paul Craig Roberts. Acesta a avertizat, în interviu pentru King World News, că ”noul guvern de la Atena ar putea fi asasinat, pentru că miza este una prea mare”.
Roberts spune că ”sunt mult prea multe interese în joc, nu doar cele ale unui grup de bănci creditoare, care vor să li se restituie fiecare centimă dată. Sunt și alte intrese puternice: interesele unui guvern centralizat din Uniunea Europeană și ale unei Bănci Centrale omnipotente care ia deciziii pentru toate statele membre”.

Economistul american lansează un avertisment: ”politicienii greci ar putea fi asasinați”. ”Este posibil. Mereu am crezut că Statele Unite nu vor permite niciodată ca un stat sau un guvern subordonat să se revolte și să devină independent de controlul Washington-ului”, a spus fostul consultant al lui Reagan. Care nu exclude cea mai neagră teorie:
Funcționarii noului Executiv grec ar putea oricând suferi un accident! Astfel de lucruri teribile se întâmplă oricând unor oameni și sunt în deplin acord cu Washington-ul. Am avut o serie de cazuri în America Latină, când lideri care nu au urmat liniile trasate de Washington au murit în circumstanțe dubioase. Alții au fost dați jos de la putere în urma unor lovituri de stat orchestrate de CIA”.

.