ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Populația globului este nevoită să consume, până la sfârșitul anului 2014, resursele naturale ale planetei pe datorie, deoarece deja materia primă oferită pentru un an de către natură s-a epuizat, atenționează World Wide Fund of Nature (WWF) - România, într-un informare referitoare la Earth Overshoot Day - ziua în care populația de pe întreg Pământul a epuizat toate resursele naturale pe care planeta le poate genera timp de 365 de zile.

"Folosim mai mult decât avem, mai mult decât ne poate oferi natura, așa că pentru tot restul anului 2014, consumăm de la natură pe datorie bunurile și serviciile de care avem nevoie ca să supraviețuim. Dacă ar fi să facem o paralelă, ne putem imagina că am moștenit un capital, dar în loc să cheltuim dobânda pe care o obținem în fiecare an pentru fondurile pe care le avem în cont, noi cheltuim dobânda și o parte din fonduri. Astfel, de la an la an capitalul e mai mic, dobânda la fel, iar noi cheltuim mai mult și lăsăm în urmă mai puțin pentru generațiile viitoare. Epuizarea acestui capital de resurse naturale și acumularea de deșeuri și emisii, în special cele de dioxid de carbon, pot continua pe o durată limitată până când ecosistemele încep să se degradeze și, în final, să colapseze", arată organizația de mediu.

Potrivit sursei citate, impactul consumului excesiv se vede, deja, în diverse fenomene: lipsa apei, deșertificarea, eroziunea solului, scăderea productivității solurilor, defrișările și fenomenele negative cauzate de dispariția pădurilor, dispariția speciilor, colapsul unor stocuri de pește și schimbările climatice.