ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avioane militare ruse au simulat, în luna iunie, un atac cu rachete asupra teritoriului Danemarcei, se arată într-un raport al serviciilor secrete daneze citat de publicaţia franceză Le Courrier International.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Avioanele ruseşti au coborât la o altitudine foarte joasă în apropierea insulei daneze Bornholm, unde se aflau mai mulți politicieni danezi, procedură folosită în cazul atacurilor cu rachete, dar s-au întors înainte de a intra în spaţiul aerian danez, potrivit raportului.

În plus, operaţiunea a fost cel mai important exerciţiu militar efectuat de Rusia în zona Mării Baltice, după anul 1991, iar acţiunea de simulare a unui atac a avut un caracter "mai ofensiv decât tot ce s-a văzut de mult timp".

Raportul citat de ziarul francez vine în contextul în care, în ultimele două zile, 19 avioane militare ruseşti, printre care şi bombardiere strategice Tu-95, au fost reperate efectuând manevre deasupra Oceanului Atlantic, Mării Baltice, Mării Nordului şi Mării Negre. Astfel, Norvegia, Marea Britanie, Spania, Portugalia şi Turcia, state membre NATO, au fost obligate să-și ridice de la sol avioane de vânătoare pentru a le intercepta.