ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma dezvăluirilor făcute de Robert Turcescu, în cadrul emisiunii „Actualitatea românească" difuzată duminică seara, postul B1 TV face câteva precizări.

"Am luat cunoştinţă, odată cu telespectatorii noştri, de mărturisirea facuta de Robert Turcescu privind activitatea sa ca ofiţer sub acoperire. Nu este menirea postului nostru de a analiza veridicitatea documentelor prezentate, drept pentru care rămâne mărturisirea lui Robert Turcescu până la proba contrarie.

În acest sens, în mod evident, activitatea sa de ofiţer sub acoperire este incompatibilă cu cea de jurnalist. Dacă informaţiile prezentate se confirmă, Robert Turcescu se află în situaţia de a nu fi respectat prevederile Codului deontologic al jurnaliştilor, postură care este inacceptabilă din punctul nostru de vedere.

Aşa cum a anunţat Robert Turcescu personal, colaborarea cu postul nostru de televiziune a încetat. Este opţiunea sa, aşa cum şi subiectele jurnalistice din cadrul emisiunii realizate la B1 TV au fost tot alegerea lui Robert Turcescu", se arată într-un comunicat al postului.

Jurnalistul Robert Turcescu a postat duminică un text incredibil pe blogul personal, el recunoscând că a fost locotenent-colonel sub acoperire. Turcescu publică, pentru a da credibilitate mărturisirilor sale, copii după livretul militar, dar şi câteva state de plată, care arată că avea o soldă de aproximativ 17 milioane de lei vechi pe lună în 2012. Duminică seara a confirmat în cadrul unei emisiuni la B1TV că ceea ce a postat pe blogul său este adevărat.