ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând de astăzi, băncile sunt obligate să afişeze pe ecranul terminalelor ATM, în ordinea operaţiunilor efectuate de către consumator, toate informaţiile legate de costurile tranzacţiei, dându-i acestuia posibilitatea, de a renunţa asupra efectuării acesteia sau a oricăror operaţiuni ce presupun eliberare de numerar, transfer din cont, plată facturi, sau oricare alte servicii solicitate în mod expres de către consumator şi efectuate prin intermediul ATM.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Informaţiile privind costurile trebuie să fie vizibile şi uşor de citit, precizând suma exactă pe care o persoană o are de plătit pentru fiecare operaţiune, NU procentul perceput.

Doar AZI, 70% REDUCERE la genti

Instituțiile bancare aplică în cazul cardurilor emise de alte bănci comisioane mult mai ridicate, ele fiind diferite de la o bancă la alta. Atunci când sunt retrase sume mici, comisioanele băncilor sunt extrem de mari, raportat la suma extrasă. De exemplu, cine scoate 10 lei poate plăti băncii un comision care echivalează cu mai bine de jumătate din sumă.

Comisioanele principalelor bănci din România:

banci-comis

 

Sursa: Capital.ro