ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, riscă să se confrunte cu iniţierea unei proceduri vizând demiterea, admite unul dintre principalii consilieri prezidenţiali, Dan Pfeiffer, în contextul procedurilor judiciare şi politice lansate de liderii republicani.

"Decizia preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, de a continua acţiunea judiciară împotriva preşedintelui Obama a deschis posibilitatea celei de-a treia demiteri a unui preşedinte din istoria Statelor Unite", a declarat, potrivit USA Today, Dan Pfeiffer, consilier prezidenţial pentru Afaceri politice.

"Procedura vizând demiterea este un lucru foarte grav vehiculat recent de fostul candidat republican la funcţia de vicepreşedinte al SUA Sarah Palin şi de alţii. (...) Tratăm cu seriozitate această situaţie şi nu cred că ar fi un lucru bun", a continuat Dan Pfeiffer.

"Dar nimeni nu a formulat vreo acuzaţie care să se apropie măcar de ceea ce ar fi în mod normal un argument pentru demiterea preşedintelui", a explicat Pfeiffer.

John Boehner, preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, a intentat o acţiune judiciară împotriva preşedintelui SUA, democratul Barack Obama, pentru presupusa utilizare abuzivă a prerogativelor prezidenţiale. Procedura vizând demiterea începe prin admiterea de către Camera Reprezentanţilor a acuzaţiilor formulate de către un judecător federal împotriva preşedintelui SUA. Preşedintele poate fi demis abia după ce Senatul american organizează un proces împotriva preşedintelui. Doi preşedinţi americani au fost vizaţi de proceduri de demitere în Congresul SUA - Andrew Johnson (în anul 1868) şi Bill Clinton (în 1998/1999).