ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omul de afaceri basarabean Valerii Moraru a devenit acţionarul majoritar al FC Rapid, după ce a preluat 75% din acţiunile deţinute de cei patru suporteri, informează Mediafax, citând surse din cadrul clubului.

"Suporterii acţionari nu au dorit să cedeze toate cele 80 la sută din acţiuni, păstrându-şi trei dintre ei câte 1 la sută, iar unul 2 la sută. Motivul invocat de aceştia este că doresc să poată convoca în cazuri extreme Adunarea Generală a clubului şi pentru a putea lua cunoştinţă despre deciziile importante pe care le va lua în perioada următoare Valerii Moraru. Cei patru suporteri s-au obligat printr-un contract să cedeze şi cele 5 la sută din acţiuni către Moraru în momentul în care clubul va ieşi din insolvenţă", au declarat sursele citate.

Adrian Zamfir controlează în continuare 20% din acţiuni: 15 la sută prin soţia sa, Natalia Zamfir, şi prin doi apropiaţi câte 2 şi 3 la sută.