ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Basarabenii se reorientează mai nou spre spaţiul românesc, ca destinaţie turistică, datorită liberalizării regimului de vize cu Uniunea Europeană.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Piaţa turismului din R. Moldova e marcată de mai multe schimbări anul acesta. Liberalizarea regimului de vize cu UE şi tensiunile din Ucraina au schimbat preferinţele: basarabenii şi-au schimbat doleanţele în ce priveşte călătoriile în străinătate.

Una dintre ţările ce a avut de câştigat e România, care pare să devină o destinaţie tot mai atractivă pentru turiştii din Basarabia. Totodată, iarna aceasta au sporit şi solicitările pentru ţările exotice, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.

Eliminarea vizelor, promovarea făcută în ultimul an turismului românesc în ţara noastră şi criza politică din Ucraina au reorientat basarabenii către România.

În aprilie 2014, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Turism din România, Răzvan Filipescu, estima că după ridicarea vizelor va avea loc o creştere cu peste zece mii de turişti în relaţia cu R. Moldova.

Din septembrie 2014, România a început promovarea outdoor la Chişinău, ce va dura un an şi va costa 300.000 de euro. Sunt promovate litoralul românesc şi staţiunile balneare, printre care Vatra Dornei, Slănic Moldova şi Sovata, city break-urile în Bucureşti şi Iaşi, Valea Prahovei şi croazierele pe Dunăre.

Trei dintre cele mai mari agenţii de turism româneşti, Christian Tour, Paralela 45 şi Mareea, au anunţat că-şi vor deschide sucursale la Chişinău. La sfârşitul anului trecut, cel mai mare tour operator de chartere din România, Christian Tour, a făcut deja acest lucru.