ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu s-a supărat pe Biserica Ortodoxă Română. După ce s-a folosit de BOR pentru numeroase "băi de mulţime", preşedintele României consideră acum că BOR este implicată în campania electorală, dar de partea "adversă", respectiv premierul Victor Ponta.

Livrare gratuita in 24 de ore!

"Biserica Ortodoxă e implicată, evident, în susţinerea PSD. Eu nu o critic. Motivele sunt, dincolo de interesele financiare, bine servite de Guvernul Ponta, nu văd altceva... Este păcat. BOR a exagerat în susţinerea pe care o acordă PSD", a spus Băsescu la Realitatea TV.

Şeful statului s-a declarat nemulţumit de implicarea BOR în campanie, pentru că el a sprijinit împăcarea dintre Patriarhia Română şi Patriarhia Ierusalimului.

"Patriarhul nu mai era pomenit în slujbele de la Ierusalim", a subliniat Băsescu, adăugând: "Am adus servicii mari Bisericii Ortodoxe. Împăcarea cu Biserica de la Ierusalim a fost o acţiune a mea.".

Băsescu a precizat că are credinţă în Dumnezeu, dar fără "intermedierea" preoţilor. Pe de altă parte, Băsescu a spus despre Ponta că "nu a lăsat vreo icoană nepupată în România".