ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, președintele Traian Băsescu a declarat că românii au de ales la scrutinul prezidențial între "o marionetă a PSD", cu referire la Victor Ponta, și un candidat asupra căruia planează riscul incompatibilității, referindu-se la Klaus Iohannis, arătând că o decizie de incompatibilitate poate avea efecte și după începerea mandatului de șef al statului, relatează Agerpres.

Livrare gratuita in 24 de ore!

"Îmi pare rău pentru români că au de ales între o marionetă a PSD și un alt candidat care, din păcate, din dorința de a parveni în funcții cu orice preț, nu a ținut cont că asupra lui plana riscul incompatibilității, care se poate manifesta inclusiv după începerea mandatului. O decizie a instanței de incompatibilitate după validarea mandatului și după începerea exercitării funcției suspendă exercitarea funcției de către președinte. Este situația pe care o blamăm toți cei responsabili, inclusiv pe parlamentarii care au fost constatați prin hotărâri definitive și irevocabile a fi incompatibili și le cerem să-și înceteze mandatul de parlamentari, chiar dacă ei erau consilieri la momentul la care au fost în această situație", a spus Băsescu, înainte de plecarea la Bruxelles, unde va participa la reuniunea Consiliului European, adăugând că românii au de ales între "o marionetă a propriului lui partid și de fapt parte a sistemului corupt din PSD" și "altul care este incompatibil și este foarte greu să spună cum au avut ghinion ceilalți profesori de nu au putut și ei să aibă șase-șapte case prin România".