ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, președintele Traian Băsescu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, care este un “simbol al luptei poporului român pentru liberate”, el transmiţând românilor că trebuie să preţuiască şi să cinstească Tricolorul României, relatează mediafax.ro.

Mesajul președintelui:

“Participarea noastră, astăzi, la diferitele manifestări consacrate Zilei Drapelului Naţional îmi oferă sincerul prilej de a le spune tuturor românilor că trebuie să preţuiască şi să cinstească Tricolorul României”, el arătând că că la 26 iunie sărbătorim Ziua Drapelului Naţional, simbol al luptei poporului român pentru liberate, care ne aminteşte datoria care ne revine pentru a apăra unitatea, securitatea şi independenţa României şi pentru a servi cu devotament patria.

Traian Băsescu precizează în mesaj că tricolorul, adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei Revoluţiei de la 1848, a pătruns în conştiinţa românilor ca steag naţional.

“Importante evenimente şi momente ale istoriei noastre, Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, Independenţa de stat a României de la 1877, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, bătăliile purtate în cele două războaie mondiale şi multe altele, având ca ideal libertatea şi unitatea naţională, au avut loc şi s-au desfăşurat sub acest stindard naţional. Pentru ostaşii români, Drapelul reprezintă simbolul onoarei, al vitejiei şi al gloriei militare. Pe câmpul de bătălie pentru apărarea ţării, la instrucţie, în misiunile din teatrele de operaţii, Tricolorul i-a însoţit şi îi însoţeşte pe militari ducând cu el dorinţa naţiunii române de a-şi afirma deplina independenţă şi suveranitate, de a avea relaţii bazate pe încredere şi respect reciproc cu toate popoarele lumii”, se mai arată în mesajul preşedintelui României.