ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Traian Băsescu a transmis Curţii Constituţionale o sesizare care îl vizează pe premierul Victor Ponta, legată de faptul că şeful Guvernului nu a contrasemnat o serie de decrete de decorare care vizau "înalte personalităţi ce au asigurat conducerea ICR în perioada 2005-2012", informează Mediafax.

Sesizarea preşedintelui a fost înregistrată marţi la Curtea Constituţională şi va fi luată în discuţie pe 21 mai. Sesizarea a fost înregistrată ca un conflict juridic de natură constituţională între preşedinte şi Guvern, şeful statului acuzând faptul că premierul nu a contrasemnat o serie de decrete privind decorarea unor persoane.

"Este vorba despre o sesizare privind conflictul juridic de natură constituţională generat de refuzul prim-ministrului de a contrasemna decrete pentru oferirea unor decoraţii pentru înalte personalităţi ce au asigurat conducerea ICR în perioada 2005-2012", au declarat, pentru Mediafax, oficiali din cadrul CC.

Anterior, Guvernul Ponta l-a reclamat pe preşedintele Băsescu la CC pentru implicarea în campania electorală de partea Partidului Mişcarea Populară.