ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele României, Traian Băsescu, a dezvăluit la Realitatea TV  că prim-ministrul Victor Ponta este ofiterul acoperit la care s-a referit inainte de inceperea campaniei electorale pentru Presedintia Romaniei.

Libris.ro - Librarie online - Zilnic noutati si promotii

"Zâmbeşte acum, cand e prim-minsitru, îi merge, dar când va fi preşedinte nu îi va merge. Ponta trebuie să recunoască,  în '97-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE.

Eu nu intru în detalii și dacă aș ști că a avut misiuni, nu aș avea dreptul să vorbesc despre misiuni. Nu știu de ce a ascuns asta.  E treaba lui ce face (dacă se retrage din cursă, n.red.). Nu am discutat niciodată cu Ponta pe această temă. Nu merita să o am. Ce ar fi putut să-mi spună? Teodor Meleșcanu e complice la asta. Total. La un moment dat a fost un senator PSD care a făcut o interpelare. Mi s-a părut cam exotic. De ce, nu am crezut? Pentru că dădea perioada, iar în acea perioadă, Victor Ponta era procuror. Iar conform Constituției României, activitatea de procuror este incompatibilă cu orice altă activitate. Aici a făcut o greșeală și serviciul că l-a recrutat. Un om pe care l-am numit politic, domnul Meleșcanu, a ajuns să facă un astfel de joc, târâind Serviciul într-un asemenea caz. Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu. ", a spus seful statului, intr-o emisiune la Realitatea TV.

Băsescu a prezentat o serie de documente, inclusiv unul semnat de Adrian Năstase, cand era prim-ministru.