ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Retailerul austriac de bricolaj bauMax a vândut cele 15 magazine pe care le deţine în România grupului Adeo, dar tranzacţia aşteaptă încă avizul Consiliului Concurenţei, a anunţat Realitatea TV.

În prezent, grupul Adeo SA deţine Leroy Merlin Bricolaj SRL, care operează un magazin de tipul Do-it-Yourself în Bucureşti.

"Consiliul Concurenţei analizează concentrarea economică ce se va realiza prin dobândirea controlului unic de către Groupe Adeo SA Franţa asupra bauMax România SRL. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", au afirmat cei de la CC.

BauMax este în plin proces de restructurare, care trebuie să se încheie în 2016. Compania se va concentra pe Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Slovenia.

McDonald's şi ENEL au anunţat şi ele că-şi restrâng operaţiile din România.