ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, echipa Șahtior Donețk, campioana Ucrainei, a anunțat că baza de antrenament a clubului a fost serios avariată în noaptea de vineri spre sâmbătă din cauza bombardamentelor, relatează Agerpres.

''Două obuze au lovit direct clădirea principală și au distrus etajul superior, pe care îl utiliza de obicei echipa, se arată într-un comunicat. Zona de relaxare și sala de forță au fost complet distrusă. Pompierii au muncit toată noaptea la stingerea focului uriaș, pe care au reușit să-l țină sub control, deși unele părți încă mai ard''.

Terenul de antrenament fusese lovit cu două zile înainte de 4 obuze care au cauzat daune minore, în timp ce stadionul lui Șahtior, Donbass Arena, gazdă a unei semifinale la Euro 2012, a fost de asemenea avariat ușor de tirul artileriei.

Echipa Șahtior și-a mutat cartierul general la Kiev, iar meciurile de pe teren propriu le dispută la Lvov, după ce Donețk, un oraș industrial important, a devenit teatru de luptă între forțele ucraineene și cele separatiste, proruse.