ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


BCR a primit o sentință favorabilă, pronunțată de Curtea de Apel București, într-un proces colectiv pentru clauze contractuale abuzive, intentat de un grup de clienți ai băncii.

Managementul instituției financiare precizează că "va contracara cu fermitate toate pretențiile pe care le consideră lipsite de valabilitate".
"În cadrul procesului colectiv inițiat de un grup de clienți, reprezentați de avocatul Gheorghe Piperea, împotriva BCR, Curtea de Apel București s-a pronunțat pe data de 18 decembrie 2014, stabilind prin hotărâre lipsa de clauze abuzive în contractele de credit cu dobândă variabilă contractate de clienți la BCR"

, arată reprezentanții băncii.

Sentința Curții de Apel obligă grupul de clienți la plata a 219.369 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată în fond și apel.

Această obligație va reveni la 124 de persoane rămase în litigiul cu banca, dintr-un număr inițial de 206 reclamanți. Restul clienților au renunțat la proces, în urma soluționării diferendului cu banca pe cale amiabilă.