ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Antrenorul Octavian Bellu a declarat marţi, cu ocazia inaugurării Centrului Olimpic de gimnastică Steaua, că i s-ar fi părut normal ca preşedintele COSR să fie o personalitate cu rezultate la Jocurile Olimpice.

"Puteam să fiu în ambele activităţi, pentru că acea postură de la COSR este o postură reprezentativă, are un nivel de reprezentare foarte înalt la CIO. Am rămas la părerea că într-un for din acesta, reprezentativ, era bine pentru România să fie o persoană cu un palmares olimpic. Este o opinie personală. Dacă nu, este foarte bine şi aşa, pentru că nu mai vreau să intru în polemica antrenorat sau manageriat. Iată că aşa proşti manageri cum suntem noi am reuşit să convingem un sponsor să activăm o sumă colosală pentru o activitate la nivel de copii, care este pur şi simplu ignorată de bugetul oricărei structuri sportive din România", a spus Bellu.

Octavian Bellu a afirmat că nu încearcă să se agaţe de nici o funcţie:

"Noi încercăm să nu ne agăţăm de vreo funcţie. Am mâncat şi eu pâinea pe care o mănâncă doamna ministru Gabi Szabo. Ştiu cât este de amară şi chiar îmi aduc aminte că i-am spus că nu ştiu dacă să o compătimesc sau să o felicit, pentru că ştiam în ce intră. Este o problemă de sistem. Încet, încet poate ne vom alinia şi noi regulilor europene şi toate celelalte aspecte care nu mai ţin de puterile unui antrenor de gimnastică, după părerea unora, aflat la vârsta la care ar trebui să se ducă să joace şah în parc sau să plimbe căţeii", a completat Bellu.