ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Benzina se ieftineşte drastic la final de an, ceea ce este o veste foarte bună pentru şoferii români. Benzinăriile afişează cele mai mici preţuri din ultimii trei ani şi jumătate, iar reducerea poate continua.

Datorită devalorizării accelerate a petrolului, pe pieţele internaţionale, benzina a ajuns să fie cu mai bine de un leu mai ieftină decât astă vară.

Economia care rezultă din ieftinire la un plin de benzină poate fi calculată de exemplu comparativ  la o traversare a Bucureştiului, într-o zi aglomerată.

Cei 30 de kilometri vor fi parcurşi într-o oră şi jumătate. 45 de minute de mers, restul aşteptare în coloană. Motorul consumă trei litri de benzină, iar economia, calculată faţă de preţurile din vară, este de aproape patru lei.
Lucrurile sunt îmbucurătoare. Asistăm la o reducere de la 6,4 lei pe litru spre un 5 lei. Nu e încă 5 lei, dar sperăm să vedem asta. Practic, putem să zicem că am asistat la o reducere de 20% în jumătate de an

, spune Radu Dinescu, secretar general UNTRR

Cel mai ieftin, benzina e în acest moment 5 lei şi 15 bani pe litru, iar dacă adăugăm şi ieftinirile din weekend la mai multe companii petroliere preţurile ar putea ajunge la nivelul din ianuarie 2011