ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iată că în plină dezbatere asupra orei de religie, s-a ridicat o biserică ortodoxă în curtea unui liceu din Timişoara.  Este vorba despre Liceul C.D. Loga, aflat în zona centrală a Timişoarei, unde din donaţiile credincioşilor  s-a construit lăcaşul de cult ce poartă hramul Sfântul Ioan şi Sfântul Luca.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Maria Ștefan, directoarea liceului consideră benefică prezenţa lăcaşului în incinta instituţiei sale de învăţământ.

"Realitatea existenţei acestei biserici în spaţiul colegiului nostru, mă obligă pe mine şi, în egală măsură, îi va obliga şi pe ceilalţi colegi să se raporteze altfel, cred, la biserică, la exerciţiul religios deci cu certitudine beneficiile vor veni în timp", a afirmat directoarea liceului.

Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, a fost prezent la slujba de sfinţire a bisericii. Alături de ierarhul ortodox s-au aflat zeci de elevi, profesori şi părinţi.

"Considerăm ziua de astăzi o minune, pentru că de câteva zile umblă o stafie în spaţiul nostru românesc, stafie care doreşte să-L scoată pe Hristos din şcoală, să anuleze orele de religie, ore unde copiii tuturor învaţă cum să călătorească spre Împărăţia lui Dumnezeu şi cum să fie buni români şi buni creştini. De aceea, chiar dacă unii ne dau semnale negative, iată cum credincioşii şi oamenii de suflet, părinţii care doresc să-şi crească copiii în frica lui Dumnezeu, să fie nişte oameni devotaţi ţării şi neamului nostru, nu numai că doresc să se facă religie în şcoli, ci au făcut şi o biserică în curtea unei şcoli, pentru ca fiii lor, într-o pauză, într-o zi de sărbătoare, să poată veni aici şi să facă o rugăciune către Dumnezeu. Dumnezeu este cu noi, cu toată Timişoara şi cu tot Banatul. De aceea, îndrăzniţi, fraţi buni creştini, părinţi şi ţineţi-vă copiii în braţele lui Hristos şi ale Bisericii neamului nostru românesc", a spus Mitropolitul Banatului.

Lacaşul de cult seamănă, ca arhitectură, cu bisericile din nordul Moldovei, cu Putna şi cu Voroneţ, însă aduce foarte mult şi cu cele maramureşene. Aici se vor putea ţine cununii, dar şi botezuri. Mai puţin slujbe de înmormântare, pentru că lacaşul de cult nu deserveşte o comunitate anume. Biserica nu ţine de nicio parohie, uşile acesteia fiind deschise pentru toţi timişorenii.