ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Reformată maghiară declară că nu mai crede în statul de drept din România, din cauza deciziilor unor instanţe de judecată, care au dus la renaţionalizarea unor proprietăţi şi condamnarea la închisoare cu suspendare a UDMR-istului Marko Attila(FOTO), informează stiripesurse.ro citând un comunicat.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Atilla a restituit, pe vremea când era secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, un imobil situat in municipiul Sfântu Gheorghe, judetul Covasna, Eparhiei Reformate din Ardeal. Imobilul în discutie a avut destinaţia de şcoală din momentul edificării construcţiei şi în prezent include două instituţii de învăţământ: Liceul Teoretic "Szekely Miko" Sfântu Gheorghe şi Liceul Teologic Reformat.

Vicepremierul Ungariei, despre arestarea deputatului UDMR: „Eforturi de renaţionalizare” inacceptabile

Biserica Reformată afirmă că "statul român a semnalat membrilor Bisericii Reformate din România, membrilor comunităților minoritare în România că nu au drepturi egale cu majoritatea din această țară. Declarăm că nu dorim să fim cetățeni de mâna a doua și cerem statului să afirme drepturile minorităților religioase și naționale".

În aceste condiţii, afirmă semnatarii comunicatului, "trebuie să regândim relaţia Bisericii Reformate cu statul român" şi astfel a fost convocată o şedinţă extraordinară a Eparhiei la Biserica din Oraşul de Jos din Cluj Napoca, unde se va analiza situaţia.

Biserica Reformată consideră atitudinea statului român drept "discriminatorie, deoarece în timp ce religia majoritară a primit și primește hoteluri și bunuri imobile în valoare de mai multe milioane de euro".