ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Boala limbii albastre la vaci se extinde în alte trei județe, după ce au fost depistate cazuri în Gorj, Argeș și Bacău, iar autoritățile au anunțat că animalele au fost izolate și li se administrează tratament, informează Digi24.

Reprezentanții DSV Gorj au confirmat existența a nouă focare de boala limbii albastre în judeţ, 30 de animale fiind bolnave și veterinarii continuând să recolteze analize. În Argeș, au fost confirmate două focare de îmbolnăvire, în localitățile Cocu și Călinești, unde autorităţile au activat Centrul local de combatere a bolilor, au instituit zonă de protecţie pe o rază de o sută de kilometri în jurul focarelor confirmate şi s-a dispus efectuarea unui recensământ al animalelor ce ar putea fi afectate de această boală, iar în Bacău au fost confirmate patru noi focare, în Dărmănești, Caiuți și Măgirești.

Ministerul Agriculturii din Iordania a anunțat ieri că a interzis importul de ovine şi bovine din România, după ce Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor a anunţat că a depistat mai multe cazuri de îmbolnăvire cu boala limbii albastre în rândul bovinelor, România fiind al doilea mare exportator de carne către Iordania, după Australia, Regatul importând anual din țara noastră între 300.000 şi 400.000 de ovine şi bovine. Alţi exportatori importanţi pentru Iordania sunt Moldova, Georgia, Azerbaidjan şi Sudan.