ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De 21 de ani, nimeni nu reușește să îl clintească pe Bill Gates din vârful clasamentului în care intră, an de an, cei mai bogați oameni ai Americii. Și anul acesta, celebra publicație Forbes îl plasează pe patronul Microsoft pe primul loc în topul celor mai bogați oameni din SUA, cu o avere estimată la aproximativ 81 de miliarde de dolari.

În clasamentul realizat anul acesta de Forbes se află numai cei care dețin o avere personală de cel puțin 1,5 miliarde de dolari, aceasta fiind cel mai mare prag impus de prestigioasa publicație, din 1982, de când a început să numere banii bogătașilor. Dacă se iau în calcul averile celor 400 de bogați ai Americii, se obține o sumă totală de  2.290 miliarde de dollari, cu 270 de miliarde mai mult decât anul trecut și, practic, cât Produsul Intern Brut al Braziliei, scrie site-ul Il Giornale.

Așadar, pe prima poziție a topului Forbes rămâne, mai departe, Bill Gates. Pe doi se află Warren Buffett, care nu reușește să urce de pe locul secund din 2001, averea sa fiind estimată la 67 de miliarde de dolari. Este urmat în clasament de Larry Ellison, care recent a părăsit postul de administrator delegat al companiei Oracle.

Abia pe locul 11 se află fondatorul și CEO Facebook, Mark Zuckerberg. Averea sa este estimată la 34 de miliarde de dolari, mai mult de dublu față de anul trecut.