ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PF Părinte Daniel, Patriarhul României, a făcut un apel către credincioşii români să-i ajute pe creştinii din Siria. Anunţul a fost făcut la finalul vecerniei speciale din ziua Sfintelor Paşti, informează Trinitas TV.

"În următoarele trei duminici se va face această colectă, ca semn de frăţietate şi solidaritate cu fraţii şi surorile noastre, creştini şi creştine care suferă într-o zonă a lumii de mai mulţi ani. Mulţi au fost obligaţi, din cauza condiţiilor neprielnice şi a violenţelor să plece din casele lor, din ţara lor şi aproape 300.000 de creştini au plecat din Siria. Avem datoria să fim alături de cei care suferă, după cum spune Sf. Apostol Pavel:  Plângeţi cu cei ce plâng şi bucuraţi-vă cu cei ce se bucură", a spus Patriarhul Daniel.

Cu acest apel, Patriarhul Daniel a reiterat decizia Sfântului Sinod, de a-i ajuta pe creştinii sirieni printr-o colectă organizată în bisericile şi mănăstirile din România.

Apelul Bisericii Ortodoxe Române vine pe fondul numeroaselor informaţii care atestă faptul că persoanele de religie creştină din Siria sunt persecutate şi ucise de către militanţii islamişti.

VIDEO Siria: Orășelul creștin și bisericile din Maaloula, în ruină

VIDEO SIRIA Un creştin acuzat de crimă a fost ÎMPUŞCAT şi CRUCIFICAT în public

SIRIA Creștinii din Raqqa sunt obligați să plătească taxă pentru a fi tolerați