ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul tenismen Boris Becker, de şase ori câştigător de Grand Slam şi actual antrenor al sârbului Novak Djokovici, s-a declarat încântat de finala French Open de sâmbătă, dintre Maria Şarapova şi Simona Halep, care, în opinia sa, i-a făcut pe mulţi să iubească tenisul feminin.

"Bravo, Maria Şarapova! Un mare respect pentru Simona Halep... Ce finală! I-aţi făcut pe toţi să iubească tenisul feminin", a scris Becker, pe contul său de Twitter.

Fosta campioană olimpică la gimnastică Nadia Comăneci i-a transmis un mesaj Simonei Halep, după finala de la Roland Garros, pierdută sâmbătă, cu scorul de 4-6, 7-6 (5), 4-6, în faţa Mariei Şarapova, în care scrie că România este mândră de performanţa realizată.

"Ce performanţă! România este mândră de tine, Simona. Azi, ai făcut istorie. Îţi mulţumim!", a scris Nadia Comăneci pe pagina sa de facebook.

Cotidianul L'Equipe a notat, sâmbătă, după finala turneului de la Roland Garros, calificată drept "un meci palpitant", că Simona Halep a pus-o în mare dificultate pe Maria Şarapova, care "a tremurat", dar în cele din urmă a reuşit să se impună în faţa româncei.

"Maria Şarapova a tremurat. Dar a reuşit să o îmblânzească pe Simona Halep la finalul unui meci palpitant şi a obţinut al doilea său titlu la Paris", a scris jurnalul francez, care a descris astfel momentul de final al meciului:

"Ea urmăreşte mingea cu privirea până când iese. Atunci Maria Şarapova, aproape fără să-i vină să creadă, ţipă şi cade în genunchi pe terenul Philippe Chatrier. Ca în 2012, anul câştigării primului său trofeu la Paris. Însă de această dată rusoaica a avut îndoieli. Şi nu puţine! Drept mărturie sunt manifestările ei de bucurie mai puternice decât de obicei".

"Cu Simona Halep, tinereţea a ieşit în evidenţă la Roland Garros", a notat şi cotidianul Le Monde, adăugând că la finala de sâmbătă românca, finalistă de Grand Slam în premieră, a fost calmă şi concentrată, "în faţa ţipetelor iritante ale rusoaicei". "În ciuda înfrângerii, constănţeanca este sigură că va urca luni pe locul 3 în clasamentul mondial. Şi îşi continuă astfel formidabila ascensiune, ea, cea care în urmă cu un an era pe locul 64", adaugă Le Monde.

BBC a sunliniat că Halep s-a aflat la prima sa finală de Grand Slam, dar "a împins-o la limită pe campioana din 2012".

Publicaţia Tennis Magazine a lăudat-o pe Simona Halep după finala de la Roland Garros, pierdută în faţa Mariei Şarapova, notând că românca ar trebui să fie mândră şi că ar fi putut să se impună în faţa majorităţii jucătoarelor cu o prestaţie precum cea de sâmbătă.

"La finalul meciului, Halep, dezolată, a stat cu un prosop verde pe cap. Ar trebui să fie mândră. La calitatea jocului şi caracterul pe care le-a arătat, ar fi învins majoritatea jucătoarelor", a notat Tennis Magazine.

Site-ul oficial al turneului de la Roland Garros a scris, imediat după finala dintre Halep şi Şarapova, că românca a plâns la marginea terenului, în timp ce publicul îi scanda numele. "A avut o prestaţie extraordinar de curajoasă astăzi, în prima sa finală de Grand Slam. Ea se va întoarce aici şi momentul ei va veni", a menţionat rolandgarros.com.