ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Braşovul este primul oraş din România care va livra gratuit curent electric auto, de la nişte staţii speciale cu prize de încărcat vehiculele direct din reţeaua de iluminat public.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Brașovul are parte în aceste zile de o premieră: au fost montate prize pentru încărcarea vehiculelor electrice şi hibrid. Prizele acestea au fost amplasate în parcările publice ale orașului și folosesc infrastructura de iluminat public.

Prima priză a fost montată vizavi de hotelul Capitol. Braşovul va semnaliza toate punctele de încărcare corespunzător.

Pentru început, în cadrul proiectului-pilot, vor fi funcţionale trei prize, ce vor fi montate în zona centrului vechi, iar utilizarea acestora, în primele șase luni, va fi gratuită, în baza unui SMS trimis la un număr cu tarif normal, potrivit unui anunț al Primăriei.

SMS-ul va activa fluxul de curent pentru o durată de trei ore. Dacă timpul de încărcare este insuficient, utilizatorul va trebui să trimită din nou un SMS de activare.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat că Braşovul devine astfel unul dintre primele oraşe din Europa în care este posibilă încărcarea vehiculelor direct din reţeaua de iluminat public.