ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucureştiul este în mare pericol în cazul unui cutremur mai mare. Lista imobilelor considerate pericol public a fost reactualizată de oficialii din Primăria Capitalei cu doar o saăptămână înainte de a se produce seismul de ieri, de 5,7 grade, din Vrancea.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Dintre cele aproape 400 de clădiri cu risc seismic ridicat, toate au şanse foarte mari să cadă la primul cutremur serios. Printre aceastea, figurează şcoli, licee şi spitale care ar trebui consolidate din bani publici.

Pe lângă cele peste 30 de unităţi şcolare cu risc seismic, în Capitală se află cele mai multe clădiri cu probleme din întreaga ţară. Primăria Capitalei tocmai a mărit cu încă 78 lista blocurilor de locuinţe care reprezintă pericol public.

Cele mai multe se află în zona Gării de Nord, în Berceni şi de-a lungul Dâmboviţei.
Completarea a venit în urma modificării unei ordonanţe de urgenţă care redefineşte conceptul de pericol public.

În Capitală sunt peste 370 de clădiri cu risc seismic extrem de ridicat. Dintre ele aproape 200 sunt considerate pericol public. La acestea se adăugă alte 300 de imobile care sunt încadrate în clasa a II-a de risc seismic. Până acum s-au reconsolidat doar 28 dintre ele, cele mai multe din bani publici, alte şase imobile fiind în lucru.

Descarcă AICI Lista imobilelor cu risc seismic 2014