ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bugetul Capitalei a fost suplimentat cu 85 de milioane de lei, repartizaţi de la Guvern, pentru asigurarea, în condiţiile legii, a "continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică", potrivit unei hotărâri aprobate joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Livrare gratuita in 24 de ore!

Hotărârea, aflată pe ordinea de zi a şedinţei de îndată a CGMB de joi, a fost aprobată de toţi cei 39 de consilieri prezenţi. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că banii sunt necesari pentru "a tampona" o serie întreagă de datorii pe care Elcen, furnizorul de energie termică al RADET, le are la distribuitorii de gaze.

"Cele 85 de milioane de lei au fost acordate pentru a 'tampona' o serie întreagă de datorii pe care Elcen le are către distribuitorii de gaze. Eu cred că toate lucrurile acestea vor intra în normal în momentul în care cele două entităţi (Elcen şi RADET - n.r.) se vor uni efectiv, datoriile vor fi stinse, nu numai cu ajutorul nostru, ci şi cu cel al Guvernului, astfel încât să pornim de la un moment T0", a spus Oprescu, după votarea hotărârii.