ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform unui recent studiu realizat de o echipă de la Universitatea din Tel Aviv, trezitul din somn influenţează negativ sănătatea, chiar dacă aceste episoade nu sunt dese, deoarece


câteva treziri din somn, fie și de foarte scurtă durată, perturbă în mod serios calitatea somnului, site-ul passionsante.be, citat de Agerpres.

Specializaţi în problemele de somn ale tinerilor părinți treziți noaptea de plânsetul bebelușului lor, realizatorii studiului recomandă să nu se neglijeze plângerile în acest sens și să se acorde o mare atenție părinților care exprimă probleme de acest tip, pentru că aceștia ar putea, într-adevăr, să dezvolte sentimente negative față de copilul lor.


Studii precedente au arătat că aceste treziri din somn se traduc în ziua următoare printr-o alterare a stării de spirit și a capacității de a învăța, oboseală, dificultăți de atenție și de concentrare, iar o singură noapte cu întreruperi ale somnului este suficientă pentru ca efectele nefaste să fie palpabile, iar o acumulare de astfel de nopți expune la un risc major de epuizare fizică și psihică.