ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Capitala e în colaps financiar, susţine primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu.

După ce a pierdut controlul asupra consilierilor generali şi a băgat primăria într-un scandal fără precedent, Sorin Oprescu aruncă bomba şi afirmă: Capitala e în colaps financiar şi bugetul Primăriei Generale trebuie redimensionat!

Edilul susţine că are informaţii pe surse de la Ministerul de Finanţe, în virtutea cărora Capitala e în colaps financiar: bugetul primăriei va fi mai sărac cu jumătate de million de lei. Anunţul a fost făcut după ce consilierii PDL şi PNL au refuzat să participe la şedinţa convocată de primarul general.

Şedinţa convocată de Oprescu s-a transformat într-un scandal plin de acuzaţii de ambele părţi, iar membri PDL şi PNL au refuzat să intre în sala de şedinţă. Când a văzut că nu poate să-i convingă pe consilierii capitalei să discute şi să voteze propunerile aflate pe ordinea de zi, primarul general a făcut o dezvăluire bombă:
”Un personaj cu responsabilitate, nu portarul de la Ministerul de Finanţe, ne-a anunţat aşa, plin de candoare, că s-a greşit. Unde, domnule, s-a greșit? La bugetul consilidat. Formidabil, și? Și credem că o să vă tăiem. Da, se scad 500 de milioane”

Oprescu spune că, până la sfârşitul acestui an, din bugetul primăriei au mai rămas aproximativ 650 de milioane de lei. Daca din aceşti bani vor fi scăzute cele 500 milioane, ar mai rămâne disponibili circa 150 milioane.

Edilul spune că lipsa banilor ar putea afecta servicii ca iluminatul stradal, apa şi canalizarea, deratizare, dar şi investiţiile.

Consilierii n-au părut deloc impresionaţi de anunţul edilului, mai ales că Oprescu a cheltuit în ultimii 4 ani, 30 de milioane de euro pentru chiria noului sediu şi pentru reabilitatea vechiului sediu al primăriei generale.