ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Problemele legate de noul card de sănătate par să devină din ce în ce mai numeroase. Astfel, 45.000 de carduri din 400.000 au fost returnate Casei de Asigurări de Sănătate din Galaţi, după ce oamenii nu le-au ridicat de la poştă.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Dar problemele din acest județ nu se opresc aici. În prezent mai puţin de 10 la sută dintre medicii de familie deţin cititoare, asta în condiţiile în care cardul de sănătate devine obligatoriu de luna viitoare.

CITEȘTE ȘI: 7 de ONG-uri spun NU cardului de sănătate. IATĂ ce alternativă propun acestea

Dintre cei 256 de medici de familie din Galaţi, numai 36 au instalate în cabinete cititoare de carduri de sănătate. Majoritatea au dat comandă, însă aparatele nu se mai află momentan în stoc, informează Digi24.

Conform hotărîrii de Guvern cardurile devin obligatorii începând cu data de 1 februarie. Cei care le-au primit trebuie să se prezinte la medicul de familie pentru activare.