ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Dinulescu, un inginer din Prahova, oferă o alternativă de locuinţă desprinsă parcă din filmele ştiinţifico-fantastice. Domurile geodezice, casele rotunde, sunt construite în aproximativ o lună, au nevoie cu 40% mai puţin material de construcţie decât pentru o casă obişnuită, sunt extrem de luminoase, rezistente la cutremur, reduc costurile de încălzire cu până la 80% şi, nu în ultimul rând, sunt mult mai ieftine.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Inginerul s-a specializat în construcţia de case rotunde, aşa-numitele domuri geodezice, case desprinse parcă din filmele SF. Destinaţia clădirii poate fi casă de locuit, show-room, restaurant, stadion, solariu, spaţiu pentru concerte etc.

„Domurile geodezice îndeplinesc foarte multe dintre calităţile căutate de cumpărătorii de locuinţe ai zilelor noastre: luminozitate, reducere a costurilor cu încălzirea sau răcirea între 60 şi 80%, economii de până la 40% cu materialele de construcţie, flexibilitatea care îi conferă o bună rezistenţă la cutremure, faptul că sunt ecologice. Pe timp de vară este răcoroasă, nu se încinge, iar iarna este călduroasă. În timp îşi creează propriu bioclimat de temperatură aproximativ constantă, indiferent de temperatura exterioară, astfel că ambientul este unul ¬sănătos şi aerisit.", declară Alexandru Dinulescu pentru adevarul.ro.

Preţul pentru un metru pătrat este de 400-450 de euro, în funcţie de finisaje – clientul poate controla modul în care se realizează iluminarea natural, mai mică în zona de câmpie de exemplu, sau mai mare, în zonele de munte, precum şi materialele folosite –, astfel că pentru un dom de 100 mp, preţul întregii locuinţe să oscileze între 40.000 şi 45.000 de euro. Preţul include toate materialele de construcţie şi costurile de instalare.