ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta şi-a lansat candidatura la alegerile prezidenţiale în faţa a aproximativ 50 de mii de oameni, adunaţi pe Naţional Arena din Bucureşti din toate colţurile ţării.

Mulţi dintre aceştia nu au venit să îl vadă pe Ponta anunţând că vrea să fie preşedinte din convingere, ci pentru că au primit sume destul de frumuşele din partea organizaţiilor judeţene ale PSD, care au asigurat şi transportul acestora.

Digi24 a discutat cu o serie de participanţi la miting, însă mulţi dintre ei au evitat să spună dacă au primit sau nu bani, explicând că au ajuns în Bucureşti "la plimbare" sau pentru că se "plictiseau".

Totuşi, unii simpatizanţi din Iaşi au mărturisit, neştiind că sunt filmaţi, că au primit câte 100 de lei pentru participare.

"Ne-a dat bani. (...) 100 de lei. Mergem, ne plimbăm. (...) Ne-au adus ei, ne-a luat după seria de buletin", a spus un participant.

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, spune şi el că este normal ca oamenii să primească bani "pentru un sandviş şi o sticlă de cola", însă mărturiseşte că nu ştie dacă organizaţia din care face parte i-a plătit pe cei care au luat parte la miting.