ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Căutarea avionului companiei Malaysia Airlines care efectua zborul MH370, dat dispărut în martie cu 239 de persoane la bord, va fi reluată "în aproximativ o lună" şi ar putea să dureze un an, a anunţat premierul australian, Tony Abbot.

"Vom explora, acum, de-a lungul şi de-a latul zonei probabile a impactului, care acoperă, din câte-mi amintesc, aproximativ 60.000 de kilometri pătraţi de fund oceanic, în largul coastelor occidentale ale Australiei", a declarat Tony Abbott pentru grupul ABC, citat de Mediafax.

Pe 8 martie 2014, zborul MH370 a încetat orice contact cu controlorii de trafic aerian după doar o oră de la decolarea de la Kuala Lumpur. Avionul şi-a schimbat în mod radical direcţia de zbor, virând către vest, deşi destinaţia sa era Beijing.

Căutările efectuate până în prezent nu au condus la vreun rezultat, însă anchetatorii au primit material sofisticat de explorare subacvatică la mare adâncime de la o companie olandeză specializată, Fugro Survey.

"Dacă avionul se află pe fundul oceanului - iar cea mai bună expertiză arată că a intrat în apă pe traseul unui arc de cerc ce trece prin largul Australiei de vest -, dacă avionul este acolo, există şanse rezonabile să-l găsim, pentru că suntem dotaţi cu cea mai bună tehnologie disponibilă", a dat asigurări Abbott.

Cea mai credibilă explicaţie, potrivit conducătorilor anchetei, a acestei dispariţii misterioase este faptul că o scădere bruscă a nivelului oxigenului, la bord, a lăsat echipajul şi pasagerii inconştienţi. Avionul ar fi continuat să zboare pe pilot automat până s-a prăbuşit în mare, atunci când a rămas fără carburant.