ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce în Parlamentul din Ottawa un individ înarmat trăgea în toate direcțiile, provocând panică, ucigând un militar, premierul canadian Stephen Harper a stat ascuns, aproximativ 15 minute, într-o debara din clădirea legislativului. Mai curajoși, parlamentarii candadieni și-au improvizat sulițe din hampele steagurilor arborate în sala de şedinţe, relatează Globe and Mail.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

La scurt timp după ce au auzit focuri de armă în apropierea sălii de şedinţe, parlamentarii au luat cele aproximativ 15 steaguri din ale căror hampe şi-au făcut arme. "Erau aproximativ 15 steaguri în sală şi au mai rămas doar două", a declarat un parlamentar. Unii parlamentari şi-au luat "suliţele" acasă, ca suveniruri, a mai spus politicianul, transmite Mediafax.

În tot acest timp, premierul Harper a fost închis într-o debara din corpul central al clădirii. Peste 150 de parlamentari conservatori se aflau în sală în timpul incidentelor. Mulţi dintre ei au crezut că premierul a reuşit să iasă din sală şi nu au ştiut unde se află acesta. "Cineva a ştiut că există o debara, aşa că l-au dus acolo", a spus sursa citată.

Ulterior, personalul de securitate al premierului a reuşit să îl scoată din clădire. A fost o surpriză pentru mulţi conservatori când Harper a apărut din ascunzătoare pentru a ieşi din Parlament.

Un militar a fost ucis miercuri de un bărbat înarmat, care ulterior a intrat în clădirea Parlamentului, unde a fost împuşcat mortal de un agent de securitate.