ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deşi compania sa a avut un mare rol în promovarea importanţei tehnologiei în viaţa de zi, Steve Jobs nu le dădea voie copiilor săi să folosească iPad-uri şi le-a limitat accesul la internet, susţine The Independent.

Libris.ro - Librarie online - Zilnic noutati si promotii


Jurnalistul Nick Bilton şi-a amintit o discuţie pe care a purtat-o cu cofondatorul Apple, în 2010, cu un an înainte ca Jobs să moară.

Întrebat dacă celor mici le place iPad-ul, Jobs a dat un răspuns neaşteptat.

"Nu l-au folosit. Limităm pe cât se poate utilizarea tehnologiei de către copiii noştri acasă", a povestit Nick Bilton.

"Eu îmi imaginam ca locuinţa lui Jobs ca pe un paradis al tocilarilor, ca pereţii erau nişte ecrane tactile uriaşe, iar masa pe care mâncau era făcută din iPad-uri", a precizat Nick Bilton.

Un studiu realizat în 2013 susţinea că expunerea copiilor la tehnologia touch-screen duce la probleme cu mişcări elementare, precum ţinerea în mână un pix sau creion.

Academia Americană a Pediatrilor susține că bebelușii între 0-2 ani nu ar trebui să fie expuși la tehnologie deloc, celor cu vârsta între 3-5 ani ar trebui să le fie restrânsă expunerea la o oră pe zi, iar pentru cei cu vârsta între 6-18 ani, la doar 2 ore pe zi. Terapeuții ocupaționali interzic folosirea aparatelor de orice fel sub vârsta de 12 ani și oferă și câteva motive întemeiate pentru asta, pe care le puteţi afla făcând click pe link.