ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Leandra Becerra Lumbreras, din Mexic a împlinit ieri 127 de ani, devenind neoficial însă, cea mai bătrâna femeie din lume.

Leandra susţine că s-a născut pe 31 august 1887, ceea ce ar face-o cea mai longevivă femeie din lume dar, din păcate, recordul nu poate fi omologat deoarece aceasta şi-a pierdut certificatul de naştere în urmă cu 40 de ani. Așadar titlu va rămâne in posesia japonezei Misao Okawa, care este cu 12 ani mai tânără.

Potrivit publicaţiei mexicane "El Horizonte", Leandra are 73 de nepoţi şi este foarte lucidă pentru vârsta ei. Familia sa este de părere că secretul longevităţii sale este alimentaţia sănătoasă, somnul odihnitor şi faptul că nu s-a căsătorit niciodată.

"Este foarte lucidă. Te uimeşte cu poveştile ei despre revoluţie. A fost mereu o femeie care a luptat în viaţă, nu a încetat niciodată să fie activă, de aceea credem că a trăit atât. A fost mereu sănătoasă, chiar şi la această vârstă. Nu are diabet sau hipertensiune şi poate să mănânce oricâtă ciocolată îşi doreşte", a declarat una dintre nepoatele acesteia, Miriam Alvear, de 43 de ani, potrivit "The Telegraph" citat de Știrile Yahoo.