ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Industria aviatică din Europa a fost avertizată cu privire la posibilitatea perturbării traficului aerian din cauza activităţii înregistrate la cel mai mare sistem vulcanic din Islanda, Bardarbunga, situat în sud-vestul ţării, relatează Sky News.

Mişcări seismice intense au fost înregistrate la vulcanul Bardarbunga din Islanda în ultimele trei zile, dar deocamdată nu există indicii clare privind o eventuală erupţie. Biroul Meteorologic din Islanda a ridicat nivelul de risc pentru aviaţie la portocaliu, nivelul patru pe o scară cu cinci trepte. Biroul a precizat într-un comunicat că luni dimineaţă s-a înregistrat cel mai puternic seism din regiune, din 1996 până în prezent.

"Întrucât dovezile privind mişcările magmei la mai puţin de zece kilometri adâncime înseamnă o probabilitate crescută de erupţie vulcanică, codul pentru aviaţie la Bardarbunga a fost modificat la portocaliu", a afirmat Biroul Meteorologic.